Udírna se používá k uzení teplým kouřem. Je vhodná k přípravě masa, ryb, drůbeže, sýrů, klobás apod. Její kapacita je až 20 kg. Více
Topeniště je možné za účelem přepravy jednoduchým způsobem od udírny oddělit.
Pro zajištění výborné kvality uzených výrobků doporučujeme topit pouze kvalitním tvrdým dřevem.
Hlavní přednosti:
- Komín je vybaven škrtící klapkou
- Spodní část přizpůsobena tak, aby se odkapávající šťáva nedostala do topeniště
- Dvoukřídlá dvířka z čelní strany pro pohodlný přístup do udírny
- Teploměr pro indikaci teploty uvnitř udírny
- Možnost dokoupení grilovacího kamene
Parametry
Motor | bez motoru |
---|---|
Barva | |
Výška | 180 cm |
Šířka | 55 cm |
Hloubka | 45 |
Materiál | ocelový plech tl. 3 mm |
Hmotnost | 49 |
Uzené maso – recept a návod na přípravu
Recept pro uzení masa v naší kovové zahradní udírně. Základem úspěchu je maso dobře naložit pomocí nálevu. Další tipy najdete v článku.